Har du styr på din ejeraftale?

7. juli 2022

Hvis din virksomhed har flere ejere, er en ejeraftale et must. Ejeraftalen er med til at sætte klare retningslinjer for ejerskabet og regulerer ejernes rettigheder og forpligtelser både i selskabet, men også over for hinanden.
 
Der er mange forskellige forhold, som kan reguleres i ejeraftalen. Hvilke forhold der er relevante at have med i ejeraftalen, vil ofte afhænge af størrelsen af selskabets ejerkreds og forholdet mellem ejerne. I ejeraftalen kan man blandt andet regulere stemmeret, salg af ejerandele, konkurrence-/kundeklausuler og andre forhold, som ikke er bestemt ved lov.
 
Det er altid sundt for selskabets drift og udvikling, at ejerne tager de drøftelser, som er nødvendige for udarbejdelsen af en ejeraftale, da man herved bliver klogere på hinandens ambitioner og indstilling til løsning af eventuelle tvister.
 
I takt med at en virksomhed vokser, vil det ofte give mening for virksomhedsejerne at revidere ejeraftalen, så den bliver opdateret og dermed repræsenterer den nuværende situation.
 
Tag fat i Fatih Alkan, hvis du har behov for hjælp udarbejdelse eller revidering af en ejeraftale eller andre selskabsretlige problemstillinger. 

Skrevet af:

Advokat